logga

The Green Light Story - loopia

På Mickes födelsedagsfest på Valborg 2002 så var folk från tre av Mickes band tillsammans med massa andra människor inbjudna till jam och fest. Det kom ingen basist från nåt av banden så Tomas greppade basen och det jammades friskt hela natten. Veckan efter hoppade den ordinarie basisten av i ett av banden och Tomas (jag) kontaktades för att rädda en kommande inbokad spelning på Bishops Arms en månad senare.


festlokal

Fas 1

Micke (keyboard) hade spelat tillsammans med Tomas (gitarr) och Catiz (sång) i "Caltex Unleaded", med Ulf (gitarr) i "Time Machine" och med Jonas (trummor) i "Southbound". Vi hårdrepade några gånger, sen under namnet "Burning Love" så genomfördes spelningen tillsammans med bandet Southbound. Idén var att tillsammans fortsätta efter spelningen och det repades ett par gånger när Micke till slut deklarerade att han skulle flytta till New York och förmodligen gifta sej. Men lite trist att upplösa ett rockband bara så där...


Fas 2

Luften gick ur och där stod vi kvar, vi som Jonas, Ulf och Tomas som knappt kände varandra, vad göra? Lägga ner eller fortsätta? Fortsätta ändå tyckte vi! Ett par andra musiker testades men utan lycka och trion var nu ett faktum. Vi repar, testar och känner på varandra musikaliskt och efter hand börjar det funka riktigt bra. Tungt och fett låter det även om vi bara är tre.


Green Light trio utanför repan

Här nån gång tar vi namnet "Green Light" efter Doyle Bramhall's låt Green Light Girl som fortfarande finns på repertoaren. Vi repade en del och etablerade vårt lite skitiga och råa sound. Vi testade många olika låtar och Tomas började lite försiktigt att köra på en del låtar. Micke som kom hem då och då från USA och vi brukade spela en eller par gånger per år på tillsammans med honom på Bishops Arms på St Eriksgatan.


Fas 3

Så här höll det på till mitten av 2005 då funderingar uppstod om inte Tomas skulle återgå till sitt huvudinstrument gitarr i stället för att kunna spela lite slide-gitarr och kanske sjunga lite mer och i och med det, att en ny basist skulle hittas.


Tomas bror Janne som också en gången i tiden spelat med Micke, Tomas och Catiz i Caltex Unleaded tillfrågades. Han nappade försiktigt och kom med i bandet. Låtar stuvades om, det las till och togs bort. Vi hade vår första spelning med Janne på bas på Dykarbaren på Sandhamn augusti 2005. Till råga på allt var det en hårdrocksspelning med låtar av AC/DC, Judas Priest, Black Sabbath, Deep Purple mm. Här kämpade vi hårt!


Green Light på Dykarbaren

Ett par veckor senare åkte vi till Gotland för att spela lite mjukare på Harlor Kultur i Rone. Då som nu är sättningen: Jonas: trummor, sång. Tomas: gitarr, sång (ibland även munspel, mandolin, lapsteel, sitar). Ulf: gitarr. Janne: bas


Sedan dess har vi fortsatt i samma anda, vi testar nya låtar, tar bort och lägger till, trivs, umgås och lirar gärna inför publik, även om det inte blir så ofta. Är Micke i stan så jammar vi ihop eller har vi tur trycker vi in ett gig, då blir det riktigt fett med piano och Hammond-orgel, som tex här på Rocnic 2012.


Green Light på Rocnic 2012

Fas 4 - Gamla Green Light

Green Light GibsonMonitorFenderStratafottrummor
Tomas Larsson Jonas Schüldt Janne Westling Ulf Skogland
gitarr, sång trummor, sång bas gitarr


Green Light är ett rockband från Stockholm som lirar en salig blandning av Steve Earle, Pearl Jam, Doyle Bramhall, Pink Floyd, Neil Young, George Harrison, Frank Zappa, Robin Trower, Black Sabbath, Elvis Costello, Jethro Tull, Mountain, November och massa annat. Är Micke i stan så kanske han eller nån annan gäst är med. Vi lirar för att vi tycker att det är kul och för att vi gillar varandra.

Fas 5 - Green Light trio igen, 2000 -

Green Light 2022
Robin Spainhour Tomas Larsson Janne Westling
trummor, sång gitarr, sång, munspel bas, sång

Green Light är ett rockband från Stockholm som lirar en salig blandning av olika artister innom pop, rock, blues, funk etc. Vi lirar för att vi tycker att det är kul och för att vi gillar varandra. Så från 2020 så består Green Light av Tomas, Janne och Robin + lite gäster ibland...Gamla bilder, Jonas, Ulf, Tomas, Janne & Friends


Jonte med stort J

Jonas spelar trummor och sjungerUlf med stort U

Ulf spelar gitarrTonte med stort T

Tomas spelar gitarr och sjunger, ibland även lite munspel, mandolin, lapsteel och sitarJanne med stort J

Janne spelar basGuests

Micke: orgel, piano, sång - Duvan: lapsteel - Peter: gitarr - Maria: sång - Rosie: sång - Miriam: sång - Cory: sång - Fredrik: pedal steel - Björn: banjo - Edvard: gitarr - KG: orgel